Paintballtips voor beginners:

Paintballtips voor beginners:

Als je voor de eerste keer paintball gaat spelen is het belangrijk dat je beslist wat je gaat dragen.

Sommige spelers hebben de neiging om te kiezen voor een T-shirt met lange mouwen en een spijkerbroek, anderen gaan full-ops en dragen coole camouflagekleding zoals BDU’s. Wat je ook besluit te dragen als je gaat paintballen, het is helemaal aan jou, maar er zijn zeker enkele richtlijnen die je kan volgen om ervoor te zorgen dat je het maximale uit het paintball spel haalt.


Om het snel en eenvoudig te maken, is hier een kort overzicht van wat voor soort kleding je wilt dragen als je voor het eerst paintball speelt.

• T-shirt met lange mouwen en losvallende broek
• Hardloopschoenen, wandelschoenen, trailrunners of schoenplaten
• baseballcap, hoofddoek, hoofdband, beanie, enz.
• Baggy kleding die veerkracht bevordert en ervoor zorgt dat je wendbaar blijft.
• Handschoenen.


Hoofddeksels
Hoewel het niet noodzakelijk is, hebben veel spelers de voorkeur om naast het paintball masker de rest van hun hoofd te bedekken, omdat het een beetje een gevoelig gebied kan zijn. Hoewel een eenvoudige optie zou zijn om een baseballpet achterstevoren te dragen, kan je er ook voor kiezen om een ​​headwrap, beanie, enz. te dragen.

Het dragen van een hoofdband is een andere goede optie, en het beschermt zowel je voorhoofd als het zweet. Door je schuim droog te houden, wordt je paintballmasker niet alleen comfortabeler om te dragen, maar het verkleint ook aanzienlijk de kans dat je lens beslaat door condensatie.

Kleding
Voordat ik je vertel wat de beste soorten kleding zijn om te dragen tijdens het paintballen, wil ik beginnen met je te vertellen welke soorten kleding je moet vermijden. Probeer om te beginnen niets te dragen dat te veel van uw huid bloot laat (korte broeken, T-shirts, tanktops, enz.). Zelfs als je een van de weinigen bent die niet bang is om door een paintball te worden neergeschoten, moet je onthouden dat je veel zult kruipen, knielen en mogelijk zelfs rond zal glijden door de bossen en de struiken.

Natuurlijk wil je ook de beginnersfout vermijden door te veel kledinglagen te dragen, omdat je gemakkelijk oververhit kunt raken door al het rondrennen. In plaats daarvan kun je beter een paar lagen lichte, loszittende kleding dragen die je niet verhindert om te bewegen en behendig te blijven.
Het is ook niet nodig om eerst een super chique paintball-uitrusting te kopen. Het enige wat je nodig hebt is een baggy T-shirt met lange mouwen en een relaxte jeans of cargobroek en je bent klaar om te gaan.

Ben je van plan om Woodsball te spelen (of misschien je voorbereiden op een scenario), dan kun je altijd een uitstapje maken naar je plaatselijke dumpstore of online shoppen bij Douwe’s Dump te Ommen Army op deze wijze heb je voor een schappelijke prijs prima camo kleding welke zeer geschikt is voor paintball.


Schoenen
Voordat u beslist welk type schoenen u moet dragen bij het spelen van paintball, moet u eerst beslissen of u woodsball of speedball gaat spelen. Als je woodsball (of scenario-paintball) gaat spelen, is het beste type schoenen om te dragen schoenen met een behoorlijke hoeveelheid loopvlak en bij voorkeur een vorm van enkelsteun. Hardloopschoenen, wandelschoenen en trailrunners werken allemaal prima.

Veel spelers kiezen er zelfs voor om combat boots of legerkisten te dragen om het realisme van paintball te vergroten, maar laat me de eerste zijn om je te vertellen dat, tenzij je bent getraind om ze te dragen, het waarschijnlijk niet een goed idee is. Hoewel legerkisten enigszins nuttig kunnen zijn in een bosrijke omgeving, weegt dat nut meestal niet op tegen het extra gewicht dat je moet dragen.

Vermijd ook het dragen van schoenen met open tenen, zoals sandalen, omdat dit de kans op blessures aan uw voeten aanzienlijk vergroot. Het dragen van gloednieuwe schoenen is ook geen goed idee. In plaats daarvan kun je het beste schoenen blijven dragen die vertrouwd, comfortabel en ingelopen zijn.

Handschoenen
Het is misschien niet nodig om handschoenen te dragen bij het spelen van paintball, het valt echter niet te ontkennen dat ze je handen zeker goed beschermen. Handschoenen dempen niet alleen de klap van een paintball, maar helpen ook om je handen en vingers te beschermen tegen andere verwondingen, zoals snijwonden, schaafwonden, doornen en splinters.

Niet alle handschoenen zijn echter hetzelfde, dus u moet ervoor zorgen dat u de juiste soort draagt ​​als u uw prestaties niet wilt hinderen. Dit betekent voornamelijk dat u geen overdreven grote handschoenen moet dragen (zoals dikke tuin- en winterhandschoenen), aangezien deze de trekker tijdens het paintballen vaak in de weg zitten.

Een betere optie zou zijn om in plaats daarvan handschoenen te dragen die een vorm van bescherming bieden en tegelijkertijd de juiste beweging van je vingers mogelijk maken. En hoewel paintballhandschoenen en speciale werkhandschoenen doorgaans uw beste keuze zijn, kunt u ook golfhandschoenen, gewichthefhandschoenen en vele andere soorten handschoenen dragen. Veel spelers kiezen er zelfs voor om vingerloze handschoenen te dragen (of de wijs- en middelvinger af te snijden van een paar handschoenen die je al hebt) om zo snel mogelijk de trekker te kunnen bedienen.

Kledingtips om te overwegen voordat u gaat paintballen
Nu je de basis kent van wat je moet dragen als je gaat paintballen, gaan we nog een paar handige tips bespreken die ervoor zorgen dat je gekleed gaat in de best mogelijke paintballkleding.

Kleed je voor het weer

Een van de belangrijkste tips om te onthouden is om altijd rekening te houden met het weer als je paintball gaat spelen. Hoewel veel beginners ervoor kiezen om dikke kleding te dragen, zoals een sweatshirt, om de pijn te verminderen, is dit misschien geen goed idee als het midden in de zomer is en het buiten warm weer is.
Daarom raden we je aan om een paar lagen lichte, loszittende kleding te dragen die je gemakkelijk kunt verwijderen als je oververhit raakt. Aan de andere kant, als het buiten extreem koud is, moet je warme kleding dragen, zoals handschoenen, dikke sokken, een beanie en een sweatshirt.

Draag indien mogelijk oude kleding

Aangezien je veel gaat knielen, kruipen en mogelijk zelfs rondduiken, moet je ervoor zorgen dat je oude kleding draagt waarvan het je niet kan schelen dat het gescheurd of vuil wordt. En hoewel onze paintballs zijn gevuld met een in water oplosbare kleurstof die gemakkelijk loskomt na het wassen, is schade aan je kleding door jouw capriolen in het bos niet uitgesloten.

Als je je echt zorgen maakt over vlekken op je kleding, dan kun je altijd een soort vlekkenverwijderaar meenemen, maar zolang je je kleren maar snel na thuiskomst wast en ze niet te lang in de zon laat liggen dan hoeft jij je nergens zorgen over te maken.

Blijf bij donkere kleuren of camouflage

Lichtgekleurde kleding is niet alleen gemakkelijker te bevlekken, maar het zorgt er ook voor dat je als dronken verkeersregelaar opvalt in het bos. Donkere kleding of camouflage kleding dragen vergroten je kansen om ongezien door het paintballveld in Wijster te sluipen.

Extra bescherming

Beschoten worden door een paintball kan zeker een beetje pijn doen (en blauwe plekken achterlaten), dus misschien wil je extra bescherming dragen om de pijn te verminderen. De beste vorm van bescherming om te dragen bij paintball zijn borstbeschermers, nekbeschermers, elleboog- / onderarmbeschermers, knie- / scheenbeschermers en een cup of slide-short. Je kunt ook een headwrap of hoofdband dragen om te voorkomen dat je hoofd direct wordt geraakt door een inkomende paintball, maar een simpele baseballpet is altijd voldoende.

Breng reservekleding of een handdoek mee voor de rit naar huis.

Klaar voor de strijd? Bekijk onze arrangementen en boek een leuke paintball dag en daag je vrienden / collega’s / familie uit!