FAQ

Hieronder de meestgestelde vragen over paintball, mocht u liever telefonisch antwoord krijgen op uw vraag neem dan contact met ons op.

Paintball is een sport waarbij spelers in teamverband proberen elkaar uit te schakelen door verfballetjes te schieten met speciale markers. Paintball kenmerkt zich als ideale buitensport en is goed voor teambuilding.

Paintball kan enigszins pijnlijk zijn, maar de meeste mensen ervaren slechts een lichte prikkeling of een tikje bij het raken van een verfballetje. Het is echter wel belangrijk om beschermende kleding en uitrusting te dragen om letsel te voorkomen. Wij bieden veilige maskers en beschermende bovenkleding aan.

De Nederlandse wapenwet schrijft voor dat de minimum leeftijd 18 jaar is.

De duur van een paintball spel kan variëren afhankelijk van het type spel en de locatie, maar de meeste spellen duren tussen de 15 en 30 minuten. Er kunnen echter meerdere spellen worden gespeeld tijdens waardoor het totale tijdsbestek kan variëren van 1,5 uur tot 3 uur, wij hebben altijd voldoende ruimte in onze planning en groepen worden nooit gemengd met “vreemden”.

De minimale hoeveelheid is 8 personen, de maximumhoeveelheid is 50 personen tegelijk in het veld, grotere groep dan 50 is mogelijk in overleg in de vorm van een mini paintball competitie.

Ja, een eigen masker of paintballwapen is toegestaan mits deze aan de gestelde veiligheidseisen voldoet.

Hoewel paintball fysiek uitdagend kan zijn, is het niet noodzakelijk om in topconditie te zijn om te kunnen spelen. Spelers kunnen het spel op hun eigen tempo spelen en de intensiteit aanpassen aan hun niveau.

Nee, je hebt geen ervaring nodig om paintball te spelen, wij geven een uitgebreide uitleg over de spelvarianten en de werking van de paintballmarker.

Paintball is over het algemeen veilig zolang de spelers de regels volgen en de juiste veiligheidsmaatregelen nemen. Spelers dienen altijd hun masker te dragen buiten de safety zone.

Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften voor paintball, maar het wordt aanbevolen om kleding te dragen die comfortabel is en die je kunt bewegen. Het dragen van lichte, ademende kleding is het advies. Kleed je alsof je gaat hardlopen in het bos. Geen sjaals en mutsen, je krijgt het vrij snel erg warm.

In de meeste gevallen gaat het paintballen gewoon door, mocht je twijfels hebben neem dan contact met ons op.

Ja, het is mogelijk om paintball te spelen als je contactlenzen of een bril draagt. Een bril geeft echter wel de kans dat het zicht minder wordt door condensvorming. Wij helpen graag met het aanbrengen van anti condens spray.

Ja, wij zijn alleen op afspraak open. Ook op onze open dagen dient u zich vooraf aan te melden.

Als je een medische aandoening hebt, is het belangrijk om dit te melden aan het personeel van de locatie voordat je begint met paintballen. Ze kunnen je dan adviseren over mogelijke risico