Paintball Drenthe

Paintball Drenthe

Het paintballbos van Checkpoint Charlie Paintball ligt midden in Drenthe (gemeente Midden-Drenthe) te Wijster. De mooie Drentse omgeving biedt tal van activiteiten in de buitenlucht. Naast paintball is het ook mogelijk om in de buurt andere leuke outdoor activiteiten als familie uitje en/of bedrijfsuitje te doen. 

Het bos

Direct naast het spoor in het buitengebied van Wijster ligt de woods paintball locatie van Checkpoint Charlie Paintball, een plek met historie, in 1975 vond naast het bos de treinkaping Wijster plaats.

Informatie over paintball

Paintball vind zijn oorsprong in de Verenigde Staten, het paintballgeweer (marker) werd voorheen gebruikt om vee en bomen mee te markeren, later werd door Hayes Noel en Charles Gaines een discussie beslecht over de vraag of een stadsbewoner het instinct had om in het bos te overleven tegen een man die zijn jeugd had doorgebracht met jagen, vissen en hutten bouwen. De twee mannen kwamen toevallig een advertentie voor een verfpistool tegen in een boerderijcatalogus en werden geïnspireerd om het te gebruiken om hun discussie met 10 andere mannen, allemaal in een individuele competitie, te beslechten, waardoor uiteindelijk de sport van paintball ontstond.

Wetgeving rond het paintballen

Volgens de Nederlandse wet is paintballen alleen toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder. Dit is vanwege de wapens die bij het spel gebruikt worden. Volgens de Nederlandse wapenwet vallen wapens die werken op lucht- of gasdruk in de categorie IV. Voor het bezitten van dit soort wapens uit deze categorie is weliswaar geen wapenvergunning nodig, maar ze mogen niet gebruikt worden door noch in het bezit zijn van minderjarigen (buiten huiselijk gebruik).