Spelvarianten

Team Deathmatch

Twee teams proberen elkaar uit te schakelen. Ben je geraakt, dan is het spel voor jou voorbij. Uiteindelijk blijft er één team over als winnaar.

De variant “TeamDeathMatch Respawn” wordt vaak gespeeld. Hierbij heeft iedere speler 3 levens, als je geraakt bent ren je terug naar je eigen basis en mag je terug in het spel.

Capture the flag

Door de vlag uit de basis van het andere team te stelen en terug te brengen naar je eigen basis komt jouw team als winnaar uit dit spel. Klinkt makkelijk maar is in de praktijk alleen mogelijk door goed samen te werken met je teamgenoten.

Last man standing

Vaak als laatste ronde, geen team, geen samenwerking, geen communicatie, ideaal voor de ego trippers. Ieder voor zich! De speler die als laatste over blijft heeft gewonnen.

Save the president

De ongewapende president kiest een aantal bodyguards. De opdracht voor de bodyguards is om de president heelhuids van basis Alpha naar basis Bèta te vervoeren. Het andere team probeert de president en zijn bodyguards uit te schakelen. De bodyguards zijn alleen af als zij op hun hoofd geraakt worden.

RUN!

Maak jacht op de vrijgezel of werkgever! De prooi krijgt de opdracht om van basis Alpha naar basis Bèta te rennen, vol bewapend. Alle andere spelers proberen de prooi uit te schakelen. De prooi kan het spel pas verlaten als hij alle jagers heeft uitgeschakeld. RUN!

Dogtag

Zodra je geraakt bent val je semi dramatisch op de grond en blijf je daar liggen. Een teammate kan jou weer in leven brengen door je aan te raken. Iedere speler heeft 2 levens. Uiteindelijk blijft er een winnend team over.

Marry Mary

Wie red onze Mary en mag met haar trouwen? Als er nog wat van haar over is nadat jullie je ding hebben gedaan.  Mary, onze lieftallige pop ligt op haar redder te wachten in het midden van het veld. Team Alpha en Team Bèta proberen om Mary naar het basiskamp van de tegenstanders te brengen.  Als je geraakt wordt moet je het spel verlaten en Mary aan haar lot overlaten zodat een andere speler haar weer onder zijn hoede kan nemen. Zorg goed voor haar jongens!

Search and destroy

Een kleiner team neemt een vaste positie in bij de bunker in het midden van het veld en moet deze verdedigen voor 15 minuten. Als je geraakt bent lig je eruit.

Verzin je eigen variant

Het staat jullie vrij een eigen spelvariant of scenario te bedenken en te spelen. Wij denken graag met jullie mee en kunnen allerlei attributen verzorgen van rookbommen tot Ghillie suit.