Tips en veelgestelde vragen voor paintball

Een veelgestelde vraag tijdens het paintballen: Wat is een goede paintball tip / paintball tactiek? Of je komt paintballen met je vrienden, als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of als familiedag, zorg er voor dat je het naar je zin hebt met de opgesomde paintball tips hieronder ben jij niet iets beter dan de rest 😉

Zin om een keer mee te doen maar je vriendengroep niet enthousiast genoeg? Meld je aan via het contactformulier en wij plaatsen jou op de reservelijst, aansluiten bij een andere groep is dan in overleg mogelijk. Meld je hier aan

  • Paintballtip 1 : Draag onopvallende kleding! We zien het erg vaak, spelers in fel gekleurde kleding. Oranje veiligheidshesje? Of die fijne knal blauwe hoodie? Niet doen! Donkere tinten, en in een ultiem geval; camouflage kleding. Wij hebben voor iedere speler een camo jas beschibkaar. Vergeet niet hoe opvallend je schoenen kunnen zijn, vooral witte schoenen springen eruit in het bos. Daarnaast is het plezierig als je schoenen draagt met voldoende profiel, gladde sneakers geven niet zoveel grip tijdens het paintballen.
  • Paintballtip 2 : Let niet op kleur maar op de vorm / contour en beweging in het bos. Zo spot je de tegenstander makkelijker.
  • Paintballtip 3 : Ga niet als een rambo tekeer, denk na over je volgende move. Naar welk obstakel kan je vluchten als je onder vuur wordt genomen? Waar zitten je teammates? Hoeveel tegenspelers zitten er nog in het paintball veld?
  • Paintballtip 4 : Houdt je profiel “smal” als je breed staat ben je makkelijker te raken door een enkele paintball, door zijwaarts te staan en je ellebogen bij elkaar te houden is je profiel smal. Als je achter een obstakel staat leun je alleen met je bovenlichaam voorbij het obstakel om te schieten. Zorg ervoor dat je altijd weer snel terug kan achter je dekking. Steek je marker niet voorbij het obstakel, dit zorgt voor een extra handeling als je weer terug in dekking moet.
  • Paintballtip 5 : Schiet niet blindelings, kijk altijd waar je op schiet en bij voorkeur alleen als je zeker denkt te weten dat jij je tegenspelers kan raken.
  • Paintballtip 6 : Speel eerlijk! Niets is vervelender dan een speler die zich niet aan de regels houdt of net doet alsof hij/zij niet geraakt is.